به نظر میرسد عدم مداخله دولتمردان در بازارهای مالی میتواند بهترین راهکار برای اعتماد دوباره مردم به بازار باشد چون اصولا مردم برای سرمایهگذاریهای خود نگرشهای خاص خود را دارند و میتوانند انتخاب کنند که کدام بازار بهتر است.
زمانی که مردم را تشویق میکنند تا پولهای خود را در قسمتی سرمایهگذاری کنند، تبعات بدی دارد چون شاید همه دانش کافی را برای آن بازار نداشته یا همه نگاه سرمایهگذاری بلند مدت و میان مدت نداشته باشند و این بعدا باعث مشکلاتی میشود.
همین که بازار سرمایه خود روند باثباتی پیدا کند و ترس از ریزشهای سالهای قبل از آن برداشته شود، کم کم باعث میشود افرادی که تمایل به بازار دارند اعتماد کرده و در این بازار سرمایههای خود را قرار دهند. سادهتر اینکه نباید کسی با تشویق به سمت بازار بیاید بلکه باید بازار خود را به قدری پویا نشان دهد که افراد خود بازار را انتخاب کنند و بر اساس سلایقشان به سمت آن بازار گرایش و سرمایهگذاری کنند.
ما پتانسیلهایی بر اساس برخی پارامترها برای برخی از شرکتها متصور هستیم، وقتی این مسائل به خودی خود باقی بماند و افراد صنایعی را جذاب بدانند، خودشان اقدام به سرمایهگذاری کرده و اصلا نیازی به تشویق یا هدایت به سمت گروه خاصی نیست. همه افرادی که در بازارهای مالی سرمایهگذاری میکنند یا علم این کار را دارند یا حداقل تجربه حضور در این بازار را دارند، بنابراین خودشان میتوانند شرایط بازار را تا حدودی بررسی کنند و نیازی به تشویق به سمت بازار نیست. همین که میدانیم پی بر ای بسیاری از گروهها به محدوده ۵ و ۶ رسیده، نشان میدهد جذابیت برای این گروهها کماکان پابرجا مانده است. همچنین مجامع پیشرو را داریم که میتواند با تقسیم سودهایی که در این مجامع اتفاق میافتد بخشی از قیمت آن نمادها کاهش پیدا کرده و دوباره پی بر ایها جذاب شوند و همین که ثبات در بازار برقرار باشد، به نظر میرسد که شرایط خوبی برقرار است و نیاز نیست که هیجان منفی یا مثبت به بازار تزریق شود؛ صرفا آرامش و روند ملایمی را اگر شروع کنیم میتواند برای همه مناسب باشد.
- مهدی ساسانی- کارشناس بازار سرمایه
نظر شما